O pštrosím oleji

Úvod O pštrosím oleji

Pštrosí olej poznali již ve starověkém Egyptě a těla faraónů a královen byla natírány právě ním. Byl používán proti stárnutí pleti, vráskám, při léčení různých zranění, kožních ekzémů, artritidy a revmatických ochorení. Dnes je používán v nejmodernějších kosmetických a farmaceutických léčivých přípravcích.

 

Pštrosí tuk, resp. olej (tuhne při cca 18 ° C) obsahuje nenasycené mastné kyseliny - zejména kyselinu olejovou, linolovou, linolenovou, stearovou, myristová a jiné (tzv. omega 3, 6 a další, které mají různé pozitivní účinky na lidský organismus) v takovém poměru, v jakém se nevyskytují v žádné jiné přírodní kosmetické surovině! Nejblíže se mu podobá rybí tuk a z rostlinných např. olivový olej.

Pštrosí olej účinně působí proti stárnutí pleti, odbourává volné radikály z pokožky, obnovuje vláčnost a pružnost pleti, čímž předchází vzniku vrásek. Má výjimečnou penetrační schopnost, díky čemuž účinné látky pronikají hluboko do pokožky a jejich účinek je silnější a déle trvající.

Pštrosí olej je hypoalergenní a vhodný i na přecitlivělé typy pleti, které nesnášejí běžné krémy.

Pštrosí olej má výjimečné regenerační účinky (různé vědecké studie a testy) při léčení popálenin, jizev, kožních ekzémů (psoriázy, atopického ekzému), výrazně tlumí revmatické bolesti kloubů a artritidu (masážní přípravky i pro sportovce!). Využívá se i v přípravcích při vypadávání vlasů, spálení na slunci a slunečních alergiích, po poštípání hmyzem (komáry), apod.

Copyright 2017 - 2019 © CAMELUS s.r.o. Originálna pštrosia kozmetika - pleťové krémy, boľavé kĺby, svaly, masážne krémy